Stichting Dorpsraad Wernhout

Buurtpreventie update: We kunnen aan de slag!

E-mailadres Afdrukken PDF

27-10-2013 – Dat het belang van buurtpreventie bij de inwoners van Wernhout leeft, werd wel duidelijk op 24 oktober jl. Het aantal aanwezige bewoners bij de bijeenkomst over dit onderwerp was veelbetekenend.

Buurtschap Muldershoek in Rijsbergen, Laarheide/Gaard zijn inmiddels actief aan de slag, Met succes mogen we wel zeggen. Met de bedoeling buurtpreventie op te starten in Wernhout is deze avond georganiseerd. Om het project handelbaar te houden is besloten om stapsgewijs van start te gaan. In principe starten we met de pilot in de bebouwde kom. Zodra het in het dorp zelf goed loopt, gaan we verder in het buitengebied. Woont u dus in het buitengebied, dan hoeft u niet bezorgd te zijn.

Op de bijeenkomst werd door de gemeente, mensen van Buurtschap Laarheide/Gaard en buurtschap Muldershoek in Rijsbergen uitleg gegeven op welke wijze buurtpreventie in praktijk kan worden gebracht. En we moeten zeggen, hun enthousiasme hebben ze uitstekend overgebracht aan de aanwezigen.

Aan de vraag aan de aanwezigen om zich na afloop op te geven als vrijwilliger werd massaal gevolg gegeven. Het aantal aanmeldingen overtrof dan ook onze verwachting. Er wordt op korte termijn vervolg gegeven door het organiseren van een tweede avond voor diegenen die zich hebben opgegeven. Deze personen krijgen hierover persoonlijk bericht. 

Mocht u nu op de afgelopen bijeenkomst verhinderd zijn en uzelf toch alsnog op willen geven, dan kan dat uiteraard. Stuur ons een email en geef u op als vrijwilliger: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 


 

 
U bent hier: