Stichting Dorpsraad Wernhout

Buurtpreventie Wernhout van start

E-mailadres Afdrukken PDF

24-01-2014 - De komende tijd kan het voorkomen dat u in de bebouwde kom van Wernhout zogenaamde buurtpreventisten tegen komt.

Zij lopen in duo’s op onregelmatige tijden een ronde door de wijk en zijn te herkennen aan hun opvallende gele hesjes. Zij houden ogen en oren goed open en melden misstanden of verdachte situaties aan politie of gemeente. Het uiteindelijk doel is dat dieven, inbrekers en vernielers minder kans krijgen om hun slag te slaan.

Om dit te kunnen doen hebben recent een 20-tal inwoners van Wernhout met goed gevolg een cursus gevolgd door een gespecialiseerd bedrijf en politie. Op 20 januari jl. werden aan deze mensen uit Wernhout het certificaat uitgereikt.  Eerder is bij Muldershoek in Rijsbergen en buurtschap Laarheide/Gaard de buurtpreventie ook van start gegaan. Ook bij diverse andere buurtschappen is men momenteel actief bezig om buurtpreventie op te zetten.

Ook is er inmiddels een website in de lucht; www.buurtpreventiezundert.nl. Op deze website kunt u alles lezen over buurtpreventie, eventueel ook wat er in uw eigen buurtschap speelt. Een bezoek aan deze website is zeker aan te raden.

foto 1

foto: Burgemeester Poppe-de Looff samen met de eerste buurtpreventisten uit Wernhout, die hun certificaat hebben behaald.

(foto: gemeente Zundert)

 

 
U bent hier: