Waarom Stichting Dorpsraad Wernhout

Maurice Geuskens

In de eerste plaats ben ik inwoner van de gemeente Zundert. Op de tweede plaats woon ik sinds vele jaren op Parc Patersven welk grondgebied hoort tot het buitengebied van Wernhout. Sinds 2004 ben ik betrokken bij de herontwikkeling en het bestuur van het park en dat gaat nog jaren duren. In de afgelopen jaren hebben de eigenaren van Parc Patersven een relatie opgebouwd met Wernhout. Zo maken wij regelmatig gebruik van Gemeenschapshuis het Wierenbos voor het houden van vergaderingen, anderen nemen weer deel aan de biljartclub, weer anderen gaan naar de bakker, de snackbar of de horeca in Wernhout. De voetbalclub en de school hebben ook onze belangstelling.

Ik heb ervoor gekozen om zitting te nemen in de Dorpsraad Wernhout om die ontwikkeling te stimuleren en daarin de belangen van 1500 tot 2000 mensen te vertegenwoordigen. Mocht het ooit tot een zelfstandige dorpskern komen in de verdere ontwikkeling naar Wernhoutsburg dan hebben we ervaring opgedaan met het functioneren van een dorpsraad en kunnen we er samen iets moois van maken.

Bestuurslid