Stichting Dorpsraad Wernhout

Kees Hereijgers ontvangt Gouden Duim

E-mailadres Afdrukken PDF

25-05-2017 - Kees Hereijgers kreeg op maandag 22 mei uit handen van gedeputeerde Henri Swinkels de Gouden Duim van de provincie Noord-Brabant. Negen jaar lang was Kees (69) als voorzitter een echte kartrekker van de dorpsraad.

Secretaris Cees Oostvogels nomineerde Kees namens de dorpsraad voor de Gouden Duim. “Kees is eerlijk, oprecht en heeft respect voor de medemens. Maar hij zegt ook waar het op staat! Door de jaren heen heeft onze dorpsraad zich ontwikkeld tot een zeer serieuze gesprekspartner voor onder meer de gemeente. Daar heeft Kees zeker toe bijgedragen.”

Kees droeg het voorzitterschap onlangs over aan Gerard van Hassel. Voordat Kees voorzitter werd, was hij al ‘één en al Wernhout’ in zijn functie als actief bestuurslid van het Wernhoutse kerkbestuur. Kees’ passie voor het dorp leverde mooie concrete resultaten op voor de gemeenschap. Zoals de realisatie van de jeu-de-boules baan bij gemeenschapshuis Het Wierenbos én de facelift van het Antoon Jurriënsplein.
Na de officiële onthulling van beide projecten door de gedeputeerde, wenst Burgemeester Leny Poppe-de Looff van de gemeente Zundert Kees van harte geluk met zijn Gouden Duim. Zij is blij met de inzet van deze dorpsraad. “Dit soort kracht in de gemeenschap is nodig om de leefbaarheid kracht bij te zetten.” Henri Swinkels beaamt dat. “Juist deze mensen zijn in Brabant onmisbaar.”

Henri Swinkels: “De Gouden Duim is een analoge ‘like’ voor mensen die zich in deze mooie provincie inzetten voor anderen en voor hun omgeving. Kees, vandaag zetten we jou in het zonnetje voor je verdiensten voor Wernhout.” Kees is volkomen verrast met de oorkonde en het beeldje. “Ik heb het altijd graag gedaan.”

De provincie reikt elke maand een Gouden Duim uit aan iemand die zich belangeloos inzet voor anderen. “Er gebeuren in Brabant ontzettend veel goede dingen, veel mensen staan echt klaar voor een ander”, aldus gedeputeerde Henri Swinkels. “Dat gebeurt op alle terreinen, of het nu cultuur, leefbaarheid, zorg of bijvoorbeeld erfgoed is. Overal zijn mensen bereid een extra stapje te zetten voor elkaar, of voor een bijzonder project voor de samenleving. Dit zijn de Brabanders die zelden op de voorgrond treden, maar onmisbaar zijn voor de gemeenschap. Met de Gouden Duim willen we daarvoor aandacht vragen, en deze Brabanders in het zonnetje zetten.” (bron en foto: Provincie Noord Brabant)

Kees Hereijgers ontvangt Gouden Duim

 
U bent hier: