Historische fietsspeurtocht: “Zundert door de ogen van Vincent”

17 juni 2017 - Op onze bewonersavond van 18 mei jl. heeft Marleen van Aert-Francken een mooie uiteenzetting gegeven over de historische fietsspeurtocht in het teken van Vincent van Gogh. Afgelopen donderdag vond de officiele uitreiking plaats van het bijbehorende boekwerk.

Deze historische fietsspeurtocht is een fotozoektocht van 39 km waarbij de leefwereld van Vincent zichtbaar gemaakt is. Wat heeft hij als kind / tiener gezien? Welke (ook minder gekende) gebouwen en landschapselementen zijn er nog overgebleven uit die tijd? Welke ontwikkelingen waren er toen gaande?

Gaandeweg ontwikkelde het zich tot een boekje dat een combinatie bevat van de omgeving en ontwikkelingen van toen en nu, de wonderbaarlijke gelijkenissen met zijn latere werken en fragmenten uit zijn brieven.

De route kan desgewenst in meerdere dagen afgelegd kan worden. Er kan overal op de route gestart worden en het boekje is op verschillende punten in Zundert, Rijsbergen, Wernhout en Achtmaal te koop voor €2,50. In Wernhout is het verkrijgbaar bij de Bocht en bij de Wierenbos tijdens de openingsuren.

Tot en met 29 oktober kunnen de wedstrijdformulieren ingeleverd worden.

Er is een facebookpagina voor deze fietstocht: Historische Fietsspeurtocht: https://www.facebook.com/historischefietsspeurtocht/

Organisatie: Marleen van Aert-Francken en Carie van der Kloot

85a Molen door Vincent van Gogh