Stichting Dorpsraad Wernhout

Kansen groeien voor dorpsraad in Wernhout

E-mailadres Afdrukken PDF

07-02-2009 - De kans wordt steeds groter dat Wernhout een eigen dorpsraad krijgt. De gemeente Zundert houdt dinsdag 17 februari een bijeenkomst in gemeenschapshuis Wierenbos om te kijken of er behoefte is aan een dergelijk initiatief. Iedereen is welkom.

Gemeenteraadslid Jan Backx, zelf woonachtig in Wernhout, pleitte vorig jaar al op persoonlijke titel voor de oprichting van een dorpsraad. "Ik ben blij dat de gemeente een bijeenkomst houdt om het draagvlak voor een dorpsraad te onderzoeken. Wij hebben een dergelijk orgaan hard nodig."

Backx wijst naar de problemen waar Wernhout de laatste jaren mee kampt. Het grensdorp vergrijst, jongeren gaan vanwege gebrek aan woningen noodgedwongen ergens anders wonen en middenstanders verlaten het dorp.

Sinds enkele jaren is er in Zundert in de Berk een wijkraad actief. Ook Achtmaal heeft een dorpsraad. De gemeente omarmt deze initiatieven. Ze wil graag goede contacten onderhouden met de inwoners en ziet in de wijk- en dorpsraden een prima hulpmiddel om de contacten te verstevigen. Daarom maakt Zundert werk van Wernhout.

Burgemeester Leny Poppe-de Looff zit op 17 februari de bijeenkomst in Wierenbos voor. Ook de contacthouder voor Wernhout, wethouder Dirk-Jan Bonenkamp, is van de partij. Frans Vriends uit Ulicoten (Vereniging voor Kleine Kernen Noord-Brabant) verzorgt een Power Point presentatie over het doel en mogelijkheden van de dorpsraden. Medewerkers van de gemeente vertellen over de ervaringen met de dorps- en wijkraden in Achtmaal en de Berk. Backx: "De zaal gaat om 19.00 uur open, het programma begint om 19.30 uur.

Als mensen vragen hebben kunnen ze me altijd bellen." Info 06-40340355

 
U bent hier: