Stichting Dorpsraad Wernhout

Opfrisbeurt voor speeltuinen

E-mailadres Afdrukken PDF

04.2_Speeltuin_Dahliastraat_15-10-200904-11-2009 - Via diverse betrokken bewoners werden we afgelopen zomer geïnformeerd, dat de kwaliteit van de speeltuinen in Wernhout erg te wensen overlaat. Ook zijn er vele klachten bij ons binnen gekomen over hondenpoep in en nabij de speeltuinen.

Zie het voor je; kinderen die spelend, kruipend en rollend in aanraking komen met uitwerpselen van honden. En dat in een speeltuin. Onacceptabel.

Al met al, een goede reden vanuit Dorpsraad Wernhout hierover overleg te hebben met wethouder Bonenkamp en betrokken ambtenaren van de gemeente. Nadat we samen met hen een “rondje speeltuinen” in de Sint Janshof en Dahliastraat hebben gedaan, konden we slechts constateren dat er werk aan de winkel is. Met name de situatie in de Sint Janshof is urgent.

Binnen enkele weken daarna heeft de gemeente bij de speeltuin daar, een bord geplaatst: “verboden honden uit te laten”. Ook zijn, waar nodig, de speeltoestellen gerepareerd.
Met omwonenden én – niet onbelangrijk- met de spelende kinderen terplekke is vooraf overleg geweest over hun wensen. Nog voor de herfstvakantie zijn enkele nieuwe speeltoestellen bijgeplaatst.

Opknappen van de speeltuin in de Dahliastraat staat voor 2010 op het programma.

Wij van de Dorpsraad Wernhout complimenteren de betrokken mensen van Gemeente Zundert, voor deze snelle en adequate oplossing.

 
U bent hier: