Stichting Dorpsraad Wernhout

Actie tegen parkeeroverlast bij basisscholen

E-mailadres Afdrukken PDF
15-12-2012 - In de week voor kerst vindt er een actie plaats bij basisscholen in de gemeente Zundert. Er zal aandacht worden gevraagd voor het parkeren in de omgeving van de school. Dit zal gebeuren middels een ludieke actie, welke is te vergelijken met de eerder dit jaar gehouden zebra-actie in de gemeente. Ook de St. Jozefschool in Wernhout doet mee aan de actie.

Iedereen wil zo dicht mogelijk bij school parkeren om de kinderen af te zetten. Hierbij worden de verkeersregels vaak niet in acht genomen. Er wordt geparkeerd op het trottoir of op plaatsen waar een parkeerverbod van kracht is. Dit levert niet alleen verkeersonveilige situaties op rondom de scholen, maar ook ergernissen voor omwonenden. De scholen hebben daarom de gemeente gevraagd deze actie uit te voeren.

Rode en gele kaarten en flyers
Mensen die de auto fout parkeren krijgen een rode kaart. Wanneer een auto op een plaats staat geparkeerd waar parkeren niet is verboden, maar mogelijk wel een onveilige situatie kan ontstaan, wordt er een gele kaart uitgereikt. Ook zal men flyers uitdelen waarop alternatieve parkeerlocaties in de nabijheid van de school staan afgebeeld.

Begin januari zal de politie in de schoolspits gaan controleren of parkeerverboden en algemene verkeersregels worden nageleefd.

Andere scholen die meedoen met de actie zijn de St. Bavo school, St. Antonius school, St. Anna school en De Zonnebloem. Door een samenwerking van wegbeheerder, scholen en handhaving willen we de verkeersveiligheid in de omgeving van scholen verbeteren.
 
U bent hier: