Stichting Dorpsraad Wernhout

Actueel

24 oktober informatieavond Buurtpreventie

E-mailadres Afdrukken PDF

13-10-2013 - Eerder dit jaar is door Gemeente Zundert een pilot buurtpreventie aangekondigd voor woonkernen en het platteland. Doel van buurtpreventie is het bijdragen aan een veilige en leefbare omgeving. In het gemeentehuis is een bijeenkomst geweest voor de bevolking. Deze bijeenkomst heeft er toe geleid dat drie gebieden gaan deelnemen aan de pilot. Dit zijn buurtschap Muldershoek in Rijsbergen, Laarheide/Gaard en de bebouwde kom van Wernhout. De eerste twee zijn inmiddels actief aan de slag, met succes mogen we wel zeggen. Wernhout is nu aan de beurt!

Belang van slagen, ook in Wernhout
Ook voor Wernhout is het van groot belang dat deze pilot zal slagen. U begrijpt dat wij een beroep doen op de bevolking om zich op te geven deel te nemen aan deze buurtpreventie. Maar eerst willen wij u hierover informeren. Daarom is voor de inwoners van Wernhout een bijeenkomst gepland, waarbij u van harte wordt uitgenodigd. De avond wordt georganiseerd door de gemeente.
 
Wanneer:  Donderdag 24 oktober a.s.
Waar:       Gemeenschapshuis Het Wierenbos
Hoe laat:   Aanvang 19.30 uur, einde +/- 21.30 uur.

Op deze avond zullen mensen van de gemeente, de politie maar ook leden van de buurtschappen Muldershoek en Laarheide/Gaard u graag informeren wat buurtpreventie zoal inhoudt.

Heeft u een vraag?
Wij zien u graag op deze bijeenkomst waar uiteraard ruimschoots ruimte bestaat voor het stellen van uw vragen.

Graag tot 24 oktober!

 

Buurtpreventie: samenwerken aan een veilige woonomgeving.

E-mailadres Afdrukken PDF

13-10-2013 - Buurtpreventie is een gezamenlijk initiatief van de gemeente, politie en burgers. Het is bedoeld om de criminaliteit in buurten terug te dringen en de leefbaarheid te vergroten. U kunt als buurtbewoner helpen door waakzaam te zijn en onveilige situaties te melden, zodat dieven, inbrekers en vernielers minder kans krijgen om hun slag te slaan.

Lees meer...
 

22 oktober 2013: Presentatie concept Structuurvisie Wernhout 2025

E-mailadres Afdrukken PDF

13-10-2013 - De gemeente Zundert heeft, na de vaststelling van de structuurvisie Klein Zundert 2025, de structuurvisie voor Wernhout opgesteld. Het concept is nu gereed. Op dinsdag 22 oktober  wordt deze tussen 19.30 en 21.30 uur gepresenteerd op een informatieavond in het Wierenbos in Wernhout.

Lees meer...
 

Ontwerp het ‘Hart van Wernhout’

E-mailadres Afdrukken PDF

22-07-2013 - Vorig jaar hebben velen van u de informatieavond over het Integraal Dorps Ontwikkelings Plan (iDOP) van Wernhout bezocht. Hier heeft u uw wensen kenbaar kunnen maken over diverse zaken met betrekking tot het leefbaar maken van Wernhout. Afgelopen week heeft u van ons een brief ontvangen waarin wij van Dorpsraad Wernhout wederom graag een beroep op u doen en u uitnodigen om na te denken en ons te laten weten hoe volgens u een toekomstig ‘Hart van Wernhout’ er uit komt te zien. Uw werkstuk garandeert uiteraard niet dat dit leidt tot het uiteindelijk definitieve ontwerp maar heeft slechts de doelstelling om ideeën bij elkaar te brengen. Ook stellen wij u de vraag welke voorzieningen wij tenminste nodig hebben. Onder de inzenders verloten we een dinerbon voor twee personen.

Hoe gaat u te werk?
Laat ons uw idee weten, waarin ook de gewenste voorzieningen zijn opgenomen. Dat mag door middel van een (simpele) tekening, of een Art Impression (als u wat handiger bent). Kortom, wij laten u geheel vrij op welke wijze u dit doet.


Waar kunt u uw uitgewerkte ideeën inleveren?
• In de brievenbus van het Wierenbos, Diepstraat 12 te Wernhout. Uiterste inleverdatum: 15 augustus 2013!


Uiteraard zijn wij u bij voorbaat erkentelijk voor uw bijdrage en inzet!

 

Mereltjesstraat eindigt als 6e in Klimaatstraatcompetitie 2013

E-mailadres Afdrukken PDF

24-04-2013 - Als er in Wernhout momenteel één groep inwoners in de schijnwerpers horen te staan, dan zijn dat de bewoners van de Mereltjesstraat wel. Zij zijn immers als 6e geëindigd in de Klimaatstraatcompetitie 2013.

Lees meer...
 

Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout houdt geslaagde lezing

E-mailadres Afdrukken PDF

29-03-2013 - We noemen twee redenen waarom u de bijeenkomsten van Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout zou moeten bijwonen. U bent dol op geschiedenis, zowel vroeger op school, of nu! Ofwel u bent een inwoner van Wernhout in hart en nieren.

Lees meer...
 
Pagina 8 van 14
U bent hier: