Stichting Dorpsraad Wernhout

Actueel

Monument oorlogsslachtoffers op kerkhof Wernhout

E-mailadres Afdrukken PDF

Monument_105-05-2010 - Door de huidige burgemeester van Zundert worden jaarlijks op 4 mei bloemen gelegd bij de graven van gesneuvelde dorpsbewoners tijdens de oorlog van
1940-1945. Op het kerkhof in Wernhout is nog een enkel graf aanwezig, terwijl volgens kerkelijke administratie zeven slachtoffers te betreuren zijn geweest. Dit is voor het kerkbestuur aanleiding geweest om hier iets mee te doen.

Lees meer...
 

Houd Wernhout schoon !

E-mailadres Afdrukken PDF

20-04-2010 - Een rondje Wernhout levert sfeervolle plaatjes op. Met tal van mogelijkheden om rustig, al zittend op een bankje te genieten van de omgeving. Echter komt het nog steeds vaak voor dat veel van die locaties worden ontsierd door gedumpt afval. Vooral in het buitengebied kom je dit regelmatig tegen. Bepaalde personen nemen het dus blijkbaar niet zo nauw, Wernhout schoon te houden.

zwerfvuil1 zwerfvuil2

Lees meer...
 

Meldt u aan voor SMS-Alert

E-mailadres Afdrukken PDF

14.1_SMS_Alert21-03-2010 - Veiligheid is een van de belangrijkste speerpunten van de plaatselijke politiek. Maar ook van de Dorpsraad. De eerste dagen van maart was heel Nederland in de ban van de verdwijning van de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht. We weten allemaal hoe vreselijk dit is afgelopen. Dit keer is het in Dordrecht gebeurd. Maar het kan overal gebeuren, ook bij ons in Wernhout. Met deze vreselijke gebeurtenis in Dordrecht in het achterhoofd willen wij van de Dorpsraad graag SMS-Alert nog eens onder de aandacht brengen.

Lees meer...
 

Oude Lentsebaan

E-mailadres Afdrukken PDF

10-02-2010 - De Stichting Dorpsraad Wernhout heeft vanuit de bevolking signalen ontvangen over de slechte staat van onderhoud van de Oude Lentsebaan. Slechts één ritje door deze straat is voldoende om te constateren dat deze straat inderdaad in zeer slechte staat is.

Lees meer...
 

Politiek Kaffee

E-mailadres Afdrukken PDF

08-02-2010 - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart as, vond op 7 februari in Mencia Sandrode de tweede editie van het “Politiek Café” plaats. Hier heeft Gerard van Hassel, lid van Dorpsraad Wernhout, opgetreden als gastspreker. In zijn toespraak heeft hij het opgenomen voor het belang van behouden van de kleine(re) kernen van de Gemeente Zundert. Hieronder zijn toespraak. Verder commentaar lijkt mij overbodig….

Lees meer...
 

Kansen op nieuwbouw

E-mailadres Afdrukken PDF

foto: Frank Bogers07-12-2009 - Wie de bijeenkomst op 17 februari 2009 in de Wierenbos heeft bijgewoond heeft kunnen horen dat woningbouw bij vele inwoners hoog op het lijstje staat. Woningbouw is dan ook bij Dorpsraad Wernhout een vast terugkomend actiepunt.

Inmiddels is de pilot Bouwen ‘Binnen Strakke Contouren’ (BBSC) geëindigd. We hebben allemaal kunnen zien dat – op een enkel particulier initiatief na- Wernhout hier volledig naast gegrepen heeft. Nu, enkele maanden later, kunnen we melden dat er schot in de zaak komt. We hebben toezeggingen gekregen dat er binnen nu en 5 jaar 30 á 32 woningen gebouwd gaan worden in Wernhout. De locatie(s) is/zijn nog niet bekend. Uiterlijk begin 2010 wordt een besluit verwacht, welke locatie(s) hiervoor in aanmerking komen.

Aan u, bewoners van Wernhout, deze mogelijkheid volop te benutten.

Laat deze kans niet voorbij gaan!

 
Pagina 13 van 13
U bent hier: