Wernhout krijgt haar voetbalkooi.

Bijna 5 jaar voorbereiding heeft Dorpsraad Wernhout hier in zitten. Oorspronkelijk was het één van de Doe-Projecten in 2016, destijds ingesteld door Provincie Noord Brabant. Maar toen plotsklaps daar de stekker uit ging, moesten we een andere route gaan bewandelen. En werd het spannend of een en ander überhaupt nog wel gerealiseerd kon worden. Maar nimmer werd de moed opgegeven.

En dan is het eind 2018…

Dan wordt bekend dat het Achtmaalse bedrijf HoCoSto een prijs heeft ontvangen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met de opdracht een sportaccommodatie te verduurzamen. De keuze daarvoor valt op Voetbalvereniging Wernhout. Al snel zijn gemeente, voetbalvereniging en dorpsraad het eens dat dit wel eens dé unieke kans kan zijn om daarbij ook de gewenste voetbalkooi te betrekken. En zo is het ook gegaan.

Met nu een fantastisch resultaat dat die er inderdaad komt. Op maandag 28 juni jl. werden de handtekeningen gezet op de samenwerkingsovereenkomst. Dit werd gedaan door wethouder Twan Zopfi, Jan Hereijgers namens de voetbalvereniging en Gerard van Hassel en Cees Oostvogels namens de dorpsraad. Naar verwachting kan de voetbalkooi later dit jaar worden opgeleverd.

Marten Bullema: de wijkagent van Wernhout

Maak kennis met Marten Bullema. Hij is de wijkagent voor Wernhout, Wernhoutsburg, Achtmaal, Klein-Zundert Buiten, Hazeldonk en de Galderse Meren.

Contact

Wijkagent Marten Bullema werkt in de gemeente Zundert nauw samen met de andere wijkagenten in die gemeente: Martijn Nuijten (Zundert) en Frie van Rijsbergen (Rijsbergen). Ze vervangen elkaar bij afwezigheid. Wil je in contact komen met Marten Bullema? Hij is onder meer te volgen via Facebook of via Instagram. Hij is ook bereikbaar op het volgende emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen met de politie kan natuurlijk ook: 0900-8844.

Marten Bullema Wijkagent Wernhout

 

Parc Patersven wordt Wernhoutsburg

20-05-2020 - De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuwe weg vanaf de Wernhoutseweg om het park te bereiken en te verlaten. De route via de Kleine Heistraat is voor auto’s hiermee komen te vervallen.

Op het park zelf zijn de wegen verbeterd door andere materialen te gebruiken en verbredingen aan te brengen. Daarmee zijn grote stappen gemaakt om het park aantrekkelijker te maken. Met misschien wel als hoogtepunt, dat de oude naam Wernhoutsburg de nieuwe naam wordt van het park. Waardoor in feite een nieuwe woonwijk is ontstaan. In deze tijd van crisis eens een mooi en positief bericht!

Gemeente doet onderzoek naar informatiebehoefte inwoners

22-03-2020 - Gemeente Zundert doet onderzoek naar de informatiebehoefte bij haar inwoners. Met dit onderzoek willen zij onder meer inzicht krijgen hoe inwoners van de gemeente Zundert geïnformeerd willen worden.

Het onderzoek bestaat uit een korte vragenlijst welke digitaal ingevuld kan worden. Het onderzoek geeft per leeftijdscategorie inzicht in de interesse en voorkeuren in het informeren. Hierbij wordt ook inzichtelijk wat er op het gebied van communicatie verbeterd kan worden en welk instrument het beste ingezet kan worden om te communiceren. Met dit onderzoek krijgen zij een beeld wat de inwoners willen en hoe ze het best kunnen worden bereikt. Invullen duurt slechts enkele minuten. De enquête is te vinden via:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdarxHZgFK7G6uyPPWUK7dK4SjCkIZnkl2jmvgjt0VJdecCVA/viewform?usp=sf_link

Wernhout loopt uit voor de jaarlijkse dorpsquiz

Inmiddels voor het 7e keer op rij vond afgelopen vrijdag 25 oktober in het Wierenbos de jaarlijkse dorpsquiz plaats. Wernhout kan terugkijken op een bijzonder succesvolle avond. Want niet eerder was de opkomst zo groot. Met een recordaantal van 40 teams was de zaal in het Wierenbos dan ook volledig gevuld.

Vele verenigingen hadden naar traditie een of meerdere teams voor deelname ingeschreven. Ook leuk dat steeds meer bedrijven meedoen. Ook dit jaar met eenzelfde formule. Vragen voor jong en oud, die gingen onder andere over taal, geschiedenis, actualiteit en uiteraard ook over Wernhout. Waar mogelijk naast spanning ook met de nodige humor.

Dorpsraad Wernhout

Wonen in een klein dorp als Wernhout heeft grote voordelen. Het brengt mensen nauwer tot elkaar. Hierdoor ontstaat een hechte samenleving. Lees verder

Visie

Wonen in een klein dorp als Wernhout heeft grote voordelen. Het brengt mensen nauwer tot elkaar. Hierdoor ontstaat een hechte samenleving. Lees verder

Contact

Sint Janshof 16
4881 BJ Wernhout

+31(0)76 5972202
info@dorpsraadwernhout.nl