Weer nieuwe woningen erbij in Wernhout

Wernhout krijgt er weer een aantal woningen bij nu Mertens Bouwmij heeft aangekondigd dat ook zij gaan bouwen. Dit gaat gebeuren op de plek waar voorheen de supermarkt van familie Jorissen gevestigd was. In totaal komen er 5 appartementen en 4 grondgebonden woningen. Deze komen zowel aan de voorzijde aan de Wernhoutseweg alsook aan de achterzijde naast de bassischool.

Dit betekent tevens dat ook het lege perceel naast de school wordt aangepakt waar parkeergelegenheid komt. Dit lelijke perceel is al langer een doorn in het oog van bewoners en dorpsraad. Eerder kondigde Peter en Inge Mutsters hun bouwplannen al aan. In hun plannen zijn een supermarkt, 4 grondgebonden woningen en 11 appartementen gepland. Ook de Bolle Buiken hebben plannen. Zij willen hun restaurantgelegenheid uitbreiden met daarbij een viertal appartementen.

Deze nieuwbouwplannen passen geheel in het gewenste dorpshart, wat enkele jaren geleden een onderdeel was van het door de Dorpsraad samen met gemeente opgestelde Integraal Dorps Ontwikkel Plan (IDOP). Dankzij deze bouwplannen krijgt dat dorpshart nu gestalte.

En dat komt de gehele leefbaarheid van Wernhout ten goede.

Related Articles

Dorpsraad Wernhout

Wonen in een klein dorp als Wernhout heeft grote voordelen. Het brengt mensen nauwer tot elkaar. Hierdoor ontstaat een hechte samenleving. Lees verder

Visie

Wonen in een klein dorp als Wernhout heeft grote voordelen. Het brengt mensen nauwer tot elkaar. Hierdoor ontstaat een hechte samenleving. Lees verder

Contact

Sint Janshof 16
4881 BJ Wernhout

+31(0)76 5972202
info@dorpsraadwernhout.nl